Arnold School – Entrance and Administration Block

  • educational

The identity of the original approach and entrance to this school has been overshadowed by more recent additions to this growing school. Following a full site assessment, our proposals sought to provide a more visible, exciting identification and new entrance to the school which serves functionally as a reception/foyer and as a new connection to the upper floors for disabled users. The entrance creates a new welcoming and inspirational space as a first impression to the school, its ethos and future desires.

An elegant but simple form creates the new entrance, with bold signage clearly identifying to all, but in particular visitors, the main route way to reception which is located away from the car parking area. From a practical point of view the scheme also provides a buffer zone between the public and pupils, a secure entrance and new office space for the head teachers and admin staff.