Lancot Lower School Dining / Community Extension

  • community
  • educational

The school currently does not have a designated dining area, and have been utilising the sports hall as dining as well as assembly area. This arrangement means that the curriculum and lessons time are inflexible as only one of the functions can occurred at any one time.

The proposed dining hall extension is located at the back of the school which is currently used only for bin collections.; It will link up internally with the existing school with easy access points from both the classroom block and the playground with level access throughout. The majority of the natural light will be entering from the high level coloured windows which wraps round the perimeter of the dining hall. External soft landscaping and strategically positioned slot windows offer enjoyment of the external space and the original service and bin storage area has been transformed into a pleasant walkway where student can move freely from the playground to the dining hall.